Om meg

Jeg er Elisabet

  IMG_3613

Og er mamma til Malin som ble født i 2012.

Min utdannelse har jeg som:

Barnevernspedagog og seminarleder hos Jesper Juul. Jeg har en lengre utdannelse som kroppsbasert psykoterapeut og livsveileder med spesialisering innen sjokk/traumer/stress gjennom. Jeg er utdannet som foreldreveileder hos Institutt for Psykologisk Rådgivning. 

Jeg er ingen «perfekt» mamma og har heller ingen intensjon om det.  Som de aller fleste påvirkes jeg av min egen dagsform, humør og egne sår som vekkes gjennom barnas væremåte. Men gjennom kunnskap, helbredelse av gamle sår og ved å være mest mulig bevisst, har jeg muligheten til å ta et skritt tilbake, justere litt, når jeg ser at det ikke er livgivende det jeg holder på med. Selv ble jeg et veldig «snilt» barn som fulgte regler og gjorde det jeg kunne for at ingen skulle være sinte på meg. Samtidig følte jeg meg aldri bra nok som person. Når Malin viser sin sterke egenvilje og livsutfoldelse, vekkes til tider sår i meg, som trengs å heles, fordi jeg selv holdt mye av det tilbake i meg selv som barn. Når vi som foreldre møter slike sår uten å forstå det, kan vi lett forby denne siden også hos barnet. Mange ganger trengs det litt egenterapi for å snu.

Jeg driver et firma som heter «ditt indre liv» www.dittindreliv.no  og arbeider som terapeut på Øst-Vest klinikken på Jeløy hvor jeg blant annet hjelper voksne til å finne tilbake til mer av seg selv, fordi de lever så ytrestyrt at de ikke lytter til egen tanke og vilje lenger, men lever slik de antar omgivelsene vil at de skal leve. Vi bygger bro mellom det som foregår i det indre livet og slik de lever i det ytre livet, som mange ganger kan virke totalt forskjellig. Ikke rart at det er smertefullt.

Jeg brenner for at barna skal få sjansen til å være mest mulig indrestyrte og ikke miste seg selv gjennom barndommen, men bevare sin egenart. Alle har vi våre bearbeidede og ubearbeidede sår fra vår egen barndom. Jeg ønsker at vi alle kan bli mer bevisst vår egen oppdrager «metode», vår måte å møte våre egne og hverandres barn på. Slik har vi muligheten til å justere og endre underveis for hva som er klokest valg for det enkelte barn.

 Barna er fremtiden!

barnehånd
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s